Dragonpotatis med gratinerad fläskfilé

I helgen hade vi några bekanta hemma och då bjöd vi på 3-rätters. Tyvärr hann jag inte ta en bra bild på huvudrätten men den var verkligen supergod. Dragon är nog nya favoritkryddan.
Som förrätt hade vi chilimarinerade räkor och fetaost och till efterrätt chokladpannacotta med apelsingelé och kokosmousse
8 portioner
2 fläskfilé
2 knippen sparris
2,5 dl creme fraiche
2,5 dl grädde
150 g riven parmesan
1 kg potatis
2 gula lökar
6 vitlöksklyftor
4 tsk färsk dragon
Börja med att steka fläskfileérna så att de får färg, krydda valfritt. Lägg dem sedan i ugnen på 200 grader tills de är färdiga. Skär i skivor.
Skala potatisen och skär i tunna skivor. Stek dem mjuka i lite olivolja tills de är nästan färdiga. Skiva lök och vitlök och stek ytterligare några minuter med potatisen tillsammans med hackad dragon. Krydda med salt och peppar.
Dela sparrisen i bitar koka sparrisen lätt i ca 2-3 minuter.
Lägg potatisen i en ugnsform och fläskfilén ovanpå tillsammans med sparrisen.
Blanda ihop creme fraiche, grädde och riven parmesan. Häll blandingen över.
Ställ i i ugnen 225 grader i ca 20 minuter. Vi hade våran på eftervärme ytterligare 20-30 minuter och då hann såsen dra in sig mer i potatisen.
Gjorde även en brunsås till detta, det kan man ju göra som man vill. Men i den hade jag jallafall spat som blev ifrån fläskfilén, tillsätt grädde, creme fraiche, köttbuljong, salt och peppar och lite sherry, ev redning.
Till detta serverades ugnsbakade tomater där du hittar receptet