Mustig kyckling med chili

Mustig helgrillad kyckling med chorizokorv och sting utav chili som dessutom sköter sig självt i ugnen.
Serverades med grillade rotfrukter, men glöm inte ett gott bröd som tillbehör att suga upp det sista utav såsen med.
 
1 hel färsk kyckling
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
smör
2 burkar krossade tomater
2 dl vatten
2 dl grädde
4 msk kycklingfond
1-2 tsk chili explosion
2 tsk oregano
1 tsk spiskummin
1/2 röd chili
2 msk persilja
2 lagerblad
3 msk soja
4 chorizokorvar (Härryda)
 
Klyfta löken och hacka vitlöken. Stek i smör så att de får lite färg. Häll över i en bunke och häll på krossade tomater, vatten, grädde och kycklingfond.
Pensla kycklingen med soja.
Blanda ihop chili explosion, oregano, spiskummin, hackad chili och persilja. Häll hälften i såsen och gnugga in resten på kycklingen.
Slanta chorizokorvarna.
Lägg kycklingen i en ugnsform, lägg i korven och lagerbladen och häll tomatblandningen runt om.
Ställ in i ugnen i 200 grader 1 1/2-2 timmar. Ös med jämna mellanrum.