Banoffeepaj

Hade lite överblivna bananer hemma som ingen ville äta. Då kom jag att tänka på denna dessert som är så god men väldigt väldigt mättande. Hade ingen kondenserad mjölk eller karamelliserad mjölk hemma så då fick det bli en egen kolasås med lite havssalt. Hädanefter så kommer jag alltid att göra egen kolasås till den här.
 
Kolasås
3 dl socker
50g smör
1 dl sirap
1 1/2 dl grädde
1/2 tsk havssalt
 
Blanda alla ingredienser utom i en kastrull och låt koka upp sakta. Låt det koka ca 20 minuter på svag värme, rör runt emellenåt. Kolla så att den får en bra konsistens genom att droppa lite kolasås i ett glas med kallt vatten.
Inte för hård och inte för lös.
Låt svalna, men låt den fortfarande har en rinnande konsistens så att den är lätta att bre ut.
 
Paj
ca 250g digestivekex
ca 100g smält smör
3 bananer
1 nypa havssalt
2,5 dl vispgrädde
riven choklad
kolasås från ovan eller 1 burkar karamelliserad mjölk
 
Börja med att krossa kexen i en mixer, häll över det smälta smöret och tryck ut i en pajform.
Häll på kolasåsen, eller om du inte orkar göra det så häll på 1 burk karamelliserad mjölk över. Strö över en nypa havssalt. Skiva bananerna och lägg ovanpå kolasåsen. Vispa grädden och bred över alltihop. Riv lite choklad över att dekorera med eller varför inte daim det är supergott.