Gratinerad smörgåsomelett med kantareller och bacon

Nu när det finns kantareller att plocka så tycker jag att ni skall prova denna rätt som min man kommit på.
Perfekt som lunch eller kvällsmat.
 
150g kantareller
1 lök
1 pkt bacon
salt
socker
3 ägg
1 dl grädde/matlagningsgrädde
4 små rostbröd
40g riven ost
smör
vitpeppar
muskot
 
Ugn 200 grader
Rensa kantareller, hacka löken och klipp baconen. Stek detta knaprigt i en stekpanna med lite salt och socker.
Blanda ägg och grädde/matlagningsgrädde och smaka av med salt, vitpeppar och muskot.
Ta bort kanterna på rostbröden smöra på båda sidor med smör och täck botten på en ugnsform, dela om de behövs.
Häll över kantarellröran och fördela jämnt, häll sedan på ägg/grädden och strö sist över riven ost helst västerbottenost eller parmesan.
In i ugnen ca 15 minuter.