Lövbiffsrullader i portersås med klyftpotatis och ugnsbakade tomater

Förra helgen åt vi 3-rätters och denna rätten blev vårat huvudnummer.
Som förrätt hade vi sallad med getost och efterrätt vit chokladmousse med kaneläpplen och havrecrunch
 
Rullader
600g lövbiff
200g pepparost (cantadou)
50g västerbottenost
1 dl creme fraiche
1/2 lök
1/4 röd paprika
1 pkt bacon
1 flaska porter
1/2 dl konc svart vinbärssaft
2 msk kikkomansoja
10 krossade enbär
2 köttbuljongtärningar
2,5 dl matlagningsgrädde
3 msk vetemjöl
 
Ugnsbakade tomater
1 förpackning cocktailtomater
6 vitlöksklyftor med skal
1 msk socker
flingsalt
1/2 dl olivolja
 
Klyftpotatis
8-10 potatisar
olivolja
flingsalt
peppar
1 pressad vitlöksklyfta
 
Börja med tomaterna.
Lägg tomaterna i en ugnsform häll på olivolja och socker, placera ut vitlöken med skal på. Strö över flingsalt.
Ställ in i ugnen 2 timmar på 110 grader.
 
Fortsätt sedan med fyllningen till rulladerna. Finhacka löken och paprikan, klipp baconet i små bitar. Blanda pepparosten med västerbottenosten, creme fraiche, lök, paprika och bacon till en röra.
Banka ut lövbiffen något. Salta peppra och fördela fyllningen på köttet. Vik in kanterna lite, rulla ihop och fäst med tandpetare.
Bryn rulladerna tills de får lite färg.
Häll över rulladerna porter, vinbärssaft och kikkoman. Smula över buljongtärningarna.
Låt allt puttra under lock 40-50 minuter.
 
Under tiden skala och klyfta potatisen. Lägg i en ugnsform, häll på lite olivolja, pressa vitlöken och krydda.
Ställ in i ugnen 30-40 minuter 200 grader.
 
Tillbaks till rulladerna. Blanda matlagningsgrädden med mjölet och häll över rulladerna och spat. Koka en liten stund och smaka av.
 
Servera
 

Kommentera här: