Vit chokladmousse med kaneläpplen och havrecrunch


Vit chokladmousse kan aldrig bli fel, här i sällskap med stekta kaneläpplen och lite havrecrunch.
Lite som lyxig äpplepaj.
8 små port/4 stora port.
 
Kaneläpplen
2 äpplen
kanel
socker
 
Vit chokladmousse
2 dl vispgrädde
150 g vit choklad
2 äggulor
1 dl creme fraiche
lite vaniljsocker
 
Havrecrunch
25 g smör
1/2 dl råsocker
1/2 dl havregryn
1/4 dl vetemjöl
1/4 tsk bakpulver
 
Börja med att dela äpplena i lagom små tärningar. Stek i stekpanna några minuter tillsammans med lite kanel och socker.
Låt kallna och fördela i bottnen på skålar.
 
Fortsätt med chokladmoussen. Smält chokladen i ett vattenbad på svag värme.
Vispa grädden i en skål. Vispa äggulorna i en annan skål.
Låt chokladen svalna innan du vispar ner den i äggulorna under kraftig vispning.
Rör ner creme fraiche samt den vispade grädden i chokladblandningen, tillsätt sedan lite vaniljsocker och rör om. Häll moussen över kaneläpplena och låt stå i kylen 2 timmar.
 
Under tiden som det står i kylen så gör crunchen. Bara nyp ihop och ställ in i ugnen på en plåt 150 grader några minuter tills de fått fin färg.
 
Låt dem svalna och strö bara över dem precis innan servering.
 
 

Kommentera här: