Chokladpannacotta med apelsingelé och kokosmousse


Denna efterrätt är väldigt enkel att göra även om det blir 3 moment, man kan lätt förbereda den dagen innan.
Chokladpannacotta
4 dl grädde
4 msk socker
2 gelatinblad
200g mjölkchoklad
Blötlägg gelatinet i kallt vatten ca 5 minuter.
Hacka chokladen
Koka grädden och sockret tills sockret löst upp. Dra bort från plattan.
Krama ur vattnet ur gelatinet och lägg i grädden.
Lägg sedan i chokladen och låt smälta.
Svalna något och häll upp i glas. Ställ i kylen minst 4 timmar.
Apelsingelé
2 gelatinblad
2 dl pressad apelsinsaft
Blötlägg gelatinet i kallt vatten ca 5 minuter.
Värm hälften av apelsinsaften, krama ur gelatinet och smält, häll sedan i resten av apelsinsaften.
Svalna något och häll över chokladpannacottan.
Låt stelna i kylen ca 1 timme.
Kokosmousse
2 dl creme fraiche
2 dl socker
1,5 dl kokosflingor
2 dl grädde
Vispa creme fraiche och socker tills det tjocknar.
Rör i kokos
Vispa grädden hårt och häll i.
Spritsa ovanpå apelsingelén.