Smördegsruta med soltorkad tomatröra toppad med serranoskinka och pinjenötter

 
Här kommer förrförra helgens 3-rättersmeny.
Förrätt: Smördegsruta med soltorkade tomatröra, toppad med serranoskinka och pinjenötter
Varmrätt: Serranolindad fläskfilé med potatiskaka, rödlökschutney och konjakssås
Efterrätt: Citron-och vaniljpannacotta med rommarinerade björnbär
 
Men vi börjar med förrätten. Komponerade helt enkelt ihop den med det som jag hade hemma och det blev ett ok resultat, i efterhand hade jag nog lagt på lite ruccola för utseendets skull och lite mer smak.
 
100g ricottaost
50 soltorkad tomat i lag
30g riven parmesan
4 smördegsplattor
pinjenötter
serranoskinka
ev ruccola
 
Blanda ricottan och hälften av parmesanen i en bunke.
Klipp sönder eller skär de soltorkade tomaterna i strimlor, häll i bunken och blanda runt. Smaka av med salt och peppar
Lägg ut smördegsplattorna på ett bakplåtspapper på en ugnsform. Lägg på röran i mitten men spara lite torr deg ute i kanterna. Strö över resten av parmesanosten.
Ställ in i ugnen 200 grader ca 20 minuter eller tills de puffat upp och ser fina ut.
Rosta pinjenötterna i en torr panna tills de har fått färg.
Dekorera med serranoskinka och pinjenötter och ev ruccola

Kommentarer:

1 Veronica Wallgren:

Åh vad gott det lät!

Svar: Tack
annaw

2 rememberthiis.blogg.se:

Ser himla gott ut :)

Svar: Tack
annaw

Kommentera här: