Smördegsruta med soltorkad tomatröra toppad med serranoskinka och pinjenötter


Förrätt: Smördegsruta med soltorkade tomatröra, toppad med serranoskinka och pinjenötter
Men vi börjar med förrätten. Komponerade helt enkelt ihop den med det som jag hade hemma och det blev ett ok resultat, i efterhand hade jag nog lagt på lite ruccola för utseendets skull och lite mer smak.
100g ricottaost
50 soltorkad tomat i lag
30g riven parmesan
4 smördegsplattor
pinjenötter
serranoskinka
ev ruccola
Blanda ricottan och hälften av parmesanen i en bunke.
Klipp sönder eller skär de soltorkade tomaterna i strimlor, häll i bunken och blanda runt. Smaka av med salt och peppar
Lägg ut smördegsplattorna på ett bakplåtspapper på en ugnsform. Lägg på röran i mitten men spara lite torr deg ute i kanterna. Strö över resten av parmesanosten.
Ställ in i ugnen 200 grader ca 20 minuter eller tills de puffat upp och ser fina ut.
Rosta pinjenötterna i en torr panna tills de har fått färg.
Dekorera med serranoskinka och pinjenötter och ev ruccola
Åh vad gott det lät!