Citron- och vaniljpannacotta med rom-marinerade björnbär
Här kommer efterrätten ifrån förrförra helgen. Denna efterrätt är nog den godaste jag ätit på länge.


En perfekt efterrätt helt enkelt med lite vuxen smak.
Pannacottan hittade jag på matmagasinet.
Förutom efterrätten denna helg så serverades
Pannacotta:
1 vaniljstång
3 dl grädde
1/2 dl socker
1 gelatinblad
1 msk citronjuice
rivet skal av 1 citron
Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna i en kastrull, lägg även i vaniljstången. Häll i grädde, socker och skal ifrån citronen. Låt precis sjuda upp. Lägg i gelatinbladet torrt och rör tills den löses upp. Tillsätt citronsaften. Sila och kyl ca 2 timmar.
Marinerade björnbär
1/2 vaniljstång
1 1/2 dl socker
1 dl vatten
1/2 dl mörk rom
250g frysta björnbär
citronmeliss
florsocker
Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna i en kastrull, lägg även i vaniljstången, socker och vatten. Låt koka samman ca 2 minuter. Ta av från värmen och häll i rom och de frysta bären.
Marinera tills bären har tinat.
Häll på bären och toppa endast med lite sås, dekorera med citronmeliss (som jag missade) och pudra över lite florsocker
Vad gott!