Kalkon i ugn

Helstekt kalkon i ugn det är riktigt gott. Något som vi gör minst en gång om året och nästan varje år runt
alla helgonahelgen.
Kalkonen
4-5 kg kalkon
2 äpplen
1/3 påse aprikoser
1/2 påse katrinplommon
1 citron
soja
 
Fyll kalkonen med klyftade äppelbitar aprikoser och katrinplommon. Häll även i lite soja.
Pressa citronen över kalkonen och gnid in överallt.
Lägg kalkonen i en stekpåse och ställ in i ugnen 200 grader.
Man brukar ha den inne 30 minuter per kilo.
 
Såsen
kalkonspad
grädde
creme fraiche
soja
salt
peppar
ev köttbuljong
cherry
redning till bruna såser
 
Lägg spadet i en kastrull och blanda i alla ingredienser med avsmakning. När den känns bra så häller du i
redningen.
 
Som tillbehör hade vi grönkålssallad som du ser runt om kalkonen och även brysselkålsgratäng 
Vi hade även potatisgratäng som du hittar ett recept på här skillnaden är att du tar bort persilja, soltorkade tomater och fetaost.
 
 

Kommentera här: