Brysselkålsgratäng

Bilden är kanske inte mycket att hurra för men smakerna satt verkligen där dem skulle.
Hade denna som tillbehör under våran kalkonmiddag som vi har nästan varje år.
4-6 portioner
 
1/2 kilo brysselkål
1 pkt bacon (140g)
3 dl vispgrädde
100g västerbottenost + 4 msk
2 tsk dijonsenap
2 skivor vitt bröd eller ca 50g krutonger
 
Dela brysselkålen i 4 bitar. Koka dem precis färdiga i saltat vatten.
Klipp och stek baconen. Lägg på papper. Spara flottet.
Dela brödskivorna i bitar, (jag hade två rostbrödskivor men man kan ju ta vad man har) och stek gyllenbruna i baconflottet.
Lägg brysselkålen och baconen i en gratängform.
Blanda grädde, ost (inte de 4 msk) och senap. Häll över det i formen och blanda försiktigt runt. Lägg krutongerna överst och strö på de resterande 4 msk ost.
Ställ in i 225 grader ca 15-25 minuter.

Kommentera här: