Brysselkålsgratäng

Bilden är kanske inte mycket att hurra för men smakerna satt verkligen där dem skulle.
Hade denna som tillbehör under våran kalkonmiddag som vi har nästan varje år.
Hade denna som tillbehör under våran kalkonmiddag som vi har nästan varje år.
4-6 portioner
1/2 kilo brysselkål
1 pkt bacon (140g)
3 dl vispgrädde
100g västerbottenost + 4 msk
2 tsk dijonsenap
2 skivor vitt bröd eller ca 50g krutonger
Dela brysselkålen i 4 bitar. Koka dem precis färdiga i saltat vatten.
Klipp och stek baconen. Lägg på papper. Spara flottet.
Dela brödskivorna i bitar, (jag hade två rostbrödskivor men man kan ju ta vad man har) och stek gyllenbruna i baconflottet.
Lägg brysselkålen och baconen i en gratängform.
Blanda grädde, ost (inte de 4 msk) och senap. Häll över det i formen och blanda försiktigt runt. Lägg krutongerna överst och strö på de resterande 4 msk ost.
Ställ in i 225 grader ca 15-25 minuter.