Vinkokta musslor med vitt vin och grädde


Alltid när jag brukar göra tex skaldjurspanna så brukar jag alltid få så mycket musslor över, då tar jag tillvara på dem såhär:
1 påse musslor
2 finhackade schalottenlökar
3 dl vitt vin
2 pressade vitlöksklyftor
olivolja
persilja
2 dl grädde
bröd
Börja med att hälla kallt vatten på musslorna, de som inte stänger sig slänger du och de andra tvättar du bort ev smuts på.
Värm lite olja i en kastrull och häll i hackad schalottenlök och pressad vitlök. Låt de fräsa utan att brännas. Häll i musslorna och rör runt. Häll på vinet och låt koka kraftigt 3-5 minuter under lock tills de har öppnat sig. Skaka kastrullen efter halva tiden. Strö över lite persilja.
Ta ur musslorna. Låt spadet koka ner till hälften, tillsätt grädde och låt koka samman några minuter, smaka av med salt och toppa med persilja.
Ta ett gott bröd att suga upp den goda såsen med
Gott :)