Köttfärslimpa med chilisås

Söndagsmiddagar är härliga då man har tid att sitta till bords hela familjen, men inte den här familjen denna helgen. Här var det både innebandyturnering med sonen och simavslutning med dottern, snabbt hem och sedan efter det både dans och fotboll.
Så därför så blev det att alla åt vid olika tider. Men hann i vilket fall att prova på ett helt nytt recept, nämligen köttfärslimpa men denna gången med chilisås. Blev riktigt gott tyckte allihop och kul med lite andra smaker.
 
 
4 portioner
500g nötfärs
1 dl ströbröd
1 ägg
2 dl mjölk
kalvfond
1 gul lök (hackad)
salt
vitpeppar
1 pkt bacon
100g riven ost
4 dl matlagningsgrädde
3 dl chilisås
1 vitlöksklyfta
 
Blanda ägg, tröbröd och mjölk i en bunke och låt svälla några minuter. Lägg i nötfärsen och blanda runt tillsammans med hackad lök, salt, vitpeppar och lite kalvfond.
Lägg ut baconskivorna bakplåtspapper så att de överlappar varandra, bred ut färsen ovanpå och fördela ut den rivna osten ovanpå. Rulla sedan ihop den som en rulltårta och lägg den i en ugnssäker form. Ställ den i ugnen 225 grader ca 40 minuter
Blanda samman matlagningsgrädde, chilisås och pressad vitlök.
Sänk värmen till 200 grader och ta ut köttfärslimpan. Häll över såsen och in i ugnen ytterliggare ca 10 minuter tills såsen har börjat puttra.
Servera med potatis 
 

Kommentera här: