Äppelcheesecake med krisp och kolasås



För er som gillar cheesecake så är denna ett måste. Krispig topping, söt och vaniljig philadephiaröra, syrligt äpple och dessutom lite kolasås på det. Perfekt enligt mig.
Botten
4 msk brun farin
120g digestivekex
1,7 dl havregryn
1,1 dl smält smör
Sätt ugnen på 175 grader.
Mixa digestivekexen till smulor och blanda i resten av ingredienserna. Tryck ut i en form. Jag använde mig av en liten form 25 cm men det går bra att använda sig av en större. Ställ in i ugnen ca 5 minuter. Låt svalna.
Cheesecake
450g philadelphiaost
2 msk maizena
4 msk farinsocker
4 msk strösocker
1 tsk bourbon vaniljextrakt
1/2 tsk kanel
Blanda ihop alla ingredienser i en skål och häll över bottnen.
Äppel och krisptopping
4 msk mjöl
4 msk havregryn
4 msk farinsocker
1/2 tsk kanel
2 msk kokosolja (finns på burk)
2 gröna äpplen
karamellsås (jag tog färdigköpt)
Skala äpplet och skär det i tunna skivor. Fördela ut över cheescaken och tryck till något.
Blanda ihop resten av ingredienserna till toppingen (utom karamellsåsen) och lägg ovanpå äppelskivorna.
Ställ in i ugnen 175 grader i 30-40 minuter.
Låt kallna och häll över kolasås