Torskrygg med gremolata, stuvad savoykål och rödbetstorn


Denna helgen så var jag sugen på fisk, så då blev det denna kreation, med mycket gott resultat om jag får säga det själv. Lite syrligt ifrån gremolatan och sött ifrån rödbetorna med chevren.
Rödbetstornet var en riktig höjdare som också skulle kunna passa som en förrätt.
Lättrimmad torskrygg
500 g torskrygg
1 liter vatten
1/2 dl salt
1 1/2 msk socker
2 msk olivolja
Häll vattnet i en skål och häll i salt, socker och olivolja. Rör runt så att saltet löses upp.
Ta bort skinnet på fisken och dela den i 4 lika bitar. Lägg i fisken och låt den ligga i tills den skall lagas.
Sätt ugnen på 150 grader och ställ in fisken. Tog ut fisken när den hade en temperatur på 58 grader.
Rödbetstorn
4 rödbetor
70 g chevre
70 g lätt creme fraiche
1 msk gräslök
4 skivor chevre
machesallad
salladsnötter
Koka rödbetorna i saltat vatten. När de är mjuka så ta upp dem och låt svalna en aning, då kan du lätt dra bort skalet på dem.
Ta de 70 g chevreosten och skär bort kanterna. Lägg den sedan i en mixer tillsammans med creme fraiche och gräslök. Färdigt när du har fått en kräm.
Ställ in de 4 chevreskivorna (med kanter) i ugnen några minuter tills osten börjar bubbla en aning
Skiva rödbetorna så du får två skivor till varje portion. Lägg en rödbeta i botten sedan på med chevrekrämen, en rödbetskiva ovanpå och sist en skiva chevre.
Dekorera med salladsnötter och machesallad.
Stuvad savoykål
1 savoykålshuvud
5 dl grädde
1 klick smör
salt
vitpeppar
Strimla savoykålen och stek i lite smör, häll på grädden och låt det koka in i kålen
Gremolata
1 ask frusen persilja
1/2 - 1 msk citronskal
citronsaft ifrån 1 citron
ca 1/4 - 1/2 dl olivolja
2 vitlöksklyftor
Blanda samman ingredienserna tills du får en bra röra.