Torskgratäng

Ja som sagt det blev torsk denna helg och till barnen gjorde jag en fiskgratäng. Såsen till denna blev grymt god, gjord på egen skaldjursfond. Verkligen stor skillnad på egen fond och den man köper på flaska. Så har du lite räk- och kräftskal över så ta vara på det.
2 portioner
 
8 potatisar
2 äggulor
flyande smör
1 dl skaldjursfond (du hittar recept i länken)
1 dl matlagningsgrädde
1 dl grädde
1 schalottenlök
1/3 chili
1-2 dl vitt vin
300g torsk
2 msk mjöl
dill
20 g riven parmesan
räkor
 
Koka potatisarna i saltat vatten. Mosa dem sedan och vispa med elvisp. Häll i äggulor och lite smör. Salta, peppra och häll i lite muscot. Spritsa ut moset runt kanterna av en ugnsform.
Dela torsken i bitar och lägg i ugnsformen.
Finhcka schalottenlöken och chilin. Fräs dem i smör. Häll sedan på vinet så det fräser till.
Tillsätt sedan skaldjursfonden, grädde och matlagningsgrädde. Koka några minuter, rör sedan ut mjölet i lite vatten och tillsätt detta i såsen. Smaka av med salt, peppar och dill.
Jag silade sedan min sås för att få bort alla bitar, men det är inte behövligt. Häll såsen över fisken och strö över riven parmesan
Ställ sedan in formen i ugnen 200 grader ca 20-30 minuter tills fisken är klar. Toppa med lite räkor
 

Kommentera här: