Fläskfilegryta med smak av dragon

På hösten och vintern passar en gryta som bäst tycker jag här kommer därför ett recept på en härligt gräddig fläskfilegryta med doft av en utav mina favoritkryddor dragon.
ca 500 g fläskfile
4 morötter
smör
150 g färska champinjoner
1 schalottenlök
2 dl steksky
3 dl grädde
1 msk dijonsenap
1 dl lätt creme fraiche
2 msk svart vinbärsgele
1 köttbuljong
dragon
soja
2-3 msk vetemjöl
Skär filén i skivor. Skala och skiva morötterna.
Stek köttet i 2 omgångar med smör i en stekpanna. Salta och peppra. Skölj ur pannan med 1 dl vatten efter varje gång. Spara såsen till skyn. Lägg köttet i en gryta tillsammans med morötterna.
Finhacka schalottenlöken och skär svampen i bitar. Stek lök och svamp i smör. Salta och peppra. Lägg över i grytan.
Tillsätt i grytan stekskyn, grädden, senap, creme fraiche, svart vinbärsgele och köttbuljongen. Låt småkoka tills morötterna är färdiga. Krydda med soja, salt, peppar och dragon.
Blanda mjölet i lite vatten och rör ner i grytan för att tjockna en aning.
Servera med ris eller pressad potatis