Brownie och pannacottatårta

Denna tårtan är verkligen supergod. Kladdigt chokladig och len vit chokladpannacotta.
Min son beställde en sån här tårtbit förra veckan när vi var på café och vi tyckte alla att den var jättegod. Så det var bara att gå hem och försöka efterlikna den. Resultatet är mmmmm.....
 
Browniebotten
175g mjukt smör
3 dl strösocker
1,5 dl kakao
1/2 dl ljus sirap
1/4 tsk salt
3 ägg
1,5 dl vetemjöl
 
Ställ ugnen på 175 grader
Vispa smör och socker krämigt. Vispa ner kakao, sirap och salt.
Vispa i ett ägg i taget, och vänd sist ner mjölet.
Ta fram en springform med löstagbar kant, lägg ett bakplåtspapper i botten och häll i smeten.
Ställ i i ugnen 30-35 minuter. Känn efter med sticka, den skall vara lite kladdig.
Låt svalna något.
 
Vit chokladpannacotta
3 gelatinblad
1,5 vaniljstång
300 g vit choklad
6 dl vispgrädde
6 msk mjölk
 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.
Dela vaniljstängerna på mitten och skrapa ur fröna. Hacka chokladen i bitar.
Koka upp grädde, mjölk och vaniljstången med fröna. 
Ta kastrullen från plattan och ta ur vaniljstången. Krama ur gelatinbladen och lägg i grädden tillsammans med den hackade chokladen. Låt chokladen smälta under omrörning.
Häll den vita chokladpannacottan över browniebottnen.
 
Låt tårtan stelna kallt under natten eller ca 4 timmar.
Dekorera med valfria bär

Kommentarer:

1 JUNITJEJ:

Så god den ser ut!

Kommentera här: