Bearnaisemackor

Här kommer en riktig fredagsfavorit hemma hos oss. En fettbomb javisst, men gott är det.
Är det nån gång som vi inte vet vad vi skall laga eller inte har lust att göra något speciellt då gör vi alltid denna.
Går någorlunda snabbt att göra och ingredienser som man oftast har hemma.
Gillar man inte ansjovis så går det att skippa den och tillsätta lite mer bostongurka och lite tomatpure så det blir lite mer smak.
 
500 g nötfärs
1 liten burk ansjovis
1/2 dl bostongurka eller hackad saltgurka
tomat
2 st extrakryddad bearnaisesås (i påse) 
riven ost eller ostskivor
6 st rostbröd
 
Stek köttfärsen med salt och peppar tills den är nästan färdigstekt, häll i ansjovisen med spadet och bostongurka och stek ytterliggare en liten stund.
Lägg rostbröden tätt på en ugnsplåt häll på köttfärsröran.
Dela tomaten (hela ringar) och lägg ovanpå köttfärsen.
Gör bearnaisesåsen enligt förpackningen. Häll över mackorna med köttfärs och tomat. Försök att få det överallt. Strö över riven ost eller ostskivor så mycket som du vill ha.
Ställ in i ugnen 200 grader tills osten har fått lite färg.
 

Kommentera här: