Vit chokladmousse med passionsfruktstopping

Denna chokladmousse serverades på nyårsafton. Älskar efterrätter som går att förbereda i tid. Har inte lagt upp den än då jag tyckte att dekorationen inte var den snyggaste (hahaha) men nu kommer den upp i jallafall. Den är jallafall jättegod och passionsfruktsåsen gjorde jättemycket, men nästa gång så kommer jag öka den mängden. Här är jallafall originalreceptet
Vit chokladmousse
1 gelatinblad
2 dl vispgrädde
150g vit choklad
1 ägg
1 tsk florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl creme fraiche
1 msk cointreau
Lägg gelatinbladet i en skål med kallt vatten ca 5 min.
Vispa grädden hårt. Smält chokladen över vattenbad och låt den kallna. Blanda choklad och grädde under omrörning.
Vispa ägg, florsocker och vaniljsocker vitt och pösigt. Rör ner äggpöset i chokladgrädden tillsammans med crème fraiche.
Värm likören i en kastrull. Ta upp och smält gelatinbladet i likören. Rör ner blandningen i moussen. Fördela moussen i små glas. Kyl eller frys moussen ca 4 timmar.
Vispa grädden hårt. Smält chokladen över vattenbad och låt den kallna. Blanda choklad och grädde under omrörning.
Vispa ägg, florsocker och vaniljsocker vitt och pösigt. Rör ner äggpöset i chokladgrädden tillsammans med crème fraiche.
Värm likören i en kastrull. Ta upp och smält gelatinbladet i likören. Rör ner blandningen i moussen. Fördela moussen i små glas. Kyl eller frys moussen ca 4 timmar.
Passionsfruktstopping
2 passionsfrukter
1 ägg
1/2 dl florsocker
1 msk apelsinjuice (färskpressad)
1 apelsin rivet skal
Halvera och gröp ur passionsfrukten. Blanda samtliga ingredienser i en kastrull. Sjud 2-3 min under omrörning tills såsen tjocknar. Låt kallna.
Så gott det lät!