Vaniljrutor i långpanna



Har sett detta recept cirkulera en aning så jag var ju tvungen att prova. Originalreceptet är ifrån Hemmets. Men jag har ökat upp vaniljfyllningen en aning och använt kesella vanilj istället för kesella. Helt ärligt dessa var helt galet goda. För vem gillar inte typ smuldeg och vaniljkrämsfyllning. Mums
Jag gjorde mitt recept i en liten ugnsplåt, men använder du en i normal storlek så dubblar du bara receptet.
Vaniljrutor
250g smör
5 dl vetemjöl
2 dl socker
2 msk vaniljsocker
1/2 msk bakpulver
Arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut hälften av degen i en långpanna med bakplåtspapper. Tryck till så att det blir så lite hål som möjligt
Fyllning
3 ägg
1 1/2 dl kesella vanilj
3 3/4 dl creme fraiche
2 1/4 dl strösocker
3/4 msk vaniljsocker
Garnering
florsocker
Blanda ihop alla ingredienser och häll fyllningen över degbottnen i långpannan.
Smula resten av degen ovanpå fyllningen.
Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 minuter
Pudra över florsocker strax före servering.
Måste verkligen testa dessa! :) Sett receptet tidigare på nätet!