Semmelkladdkaka


Semmeldagen närmar sig och bara en vecka kvar.
Själv är jag inte en som räknar ner, då jag egentligen inte är så jätteförtjust i just semla. Vet inte riktigt vad det är då var ingrediens i sig är något jag gillar, men just helheten i semlan tycker jag är sådär. Jag äter den bara för att man ska.
Så jag tänkte att jag skall prova en semmelkladdkaka istället.
Denna smakar precis som en semla, men kletigare och mycket mycket godare.
150g smör
100g mandelmassa
2 tsk kardemummakärnor
2 1/2 dl strösocker
3 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
florsocker
vispad grädde
Smält smöret, riv mandelmassan och mortla kardemummakärnorna.
Blanda alla ingredienser i en bunke.
Smöra insidan av en ugnsform och häl i smeten.
Ställ in mitt i ugnen 175 grader ca 18-20 minuter
Ta ut och låt svalna/kallna, pudra på lite florsocker och servera med vispad grädde.