Pannbiff i konjaks-och grönpepparsås


Goda pannbiffar i lite annorlunda format, säger man inte nej till på en vardag.
Pannbiffar
500g nötfärs
1/2 dl ströbröd
1/2-1 dl mellanmjölk
1 ägg
1 dm purjolök
salt
vitpeppar
smör
Konjaks-och grönpepparsås
3 dl mellanmjölk
1 msk vetemjöl
2 dl creme fraiche
2 msk kalvbuljong
2-3 msk grönpepparkorn
2 msk konjak
soja
salt
peppar
Blanda ströbrödet och mjölken i en skål och låt suga åt sig ca 10 minuter.
Hacka purjolöken ganska smått.
Blanda i nötfärsen, purjolöken, ägget och krydda massor (mer än vad man tror)
Rulla till pannbiffar. Jag fick ut 6 st.
Stek dem alla samtidigt i en stekpanna på båda sidor tills de är nästan färdiga.
Skaka ihop mjöl och mjölk och häll i pannan med pannbiffarna så det tjocknar något.
Häll sedan i resten av ingredienserna och låt puttra samman tills pannbiffarna är färdiga. Smaka av ifall det behövs mer krydda.
Serveras med potatisklyftor.