Fylld rödspättafilé med vitvinssås och pressad potatis

Kanske inte den snyggaste uppläggningen blev lite bråttom helt plötsligt (känns som att det är något att träna på) men det var verkligen supergott och vitvinssåsen blev enligt mig helt perfekt. Hade 500g rödspätta till 4 personer och kan tycka att det var en aning lite, men det är ju lätt att öka på.
Fyllning
3/4 dl skagenost (mjukost på tub)
1/2 dl creme fraiche
1/4 dl västerbottenost
1/2 dl räkor
Hacka räkorna ganska smått och blanda ihop med resten av ingredienserna.
potatis
500g rödspättafilé (8 fileér)
Skala och koka potatisen i saltat vatten tills färdiga, pressa dem sedan vid servering.
Klappa fiskfileérna torra på båda sidor med lite papper. Salta och peppra. Lägg fyllningen på den smalaste delen av fisken och rulla ihop. Lägg i en smord ugnsform. Tillaga i ugnen 200 grader ca 20 minuter eller tills fisken är färdig.
Vitvinssås
1 morot
4 schalottenlökar
4 dl vitt vin
4 dl vatten
2 fiskbuljongstärningar
1 lagerblad
8 vitpepparkorn
4 dl grädde
några klickar smör
citron
salt
ev idealmjöl
Dela moroten och löken grovt. Stek dem i en klick smör i en kastrull. Häll sedan på vin och vatten. Lägg sedan i buljongtärningar, lagerblad och vitpepparkorn. Låt koka tills ungefär hälften återstår. Skumma av vid behov.
Ta bort morotsbitar och schalottenlök så att du har en ren vätska. Häll då på grädden. Låt koka ihop några minuter, smaka av med salt och citron. Red ev med lite idealmjöl om du vill få den att tjockna lite. När såsen är färdig så slänger du i några klickar smör och rör runt.
Garnering
2 morötter
5 cm purjolök
smör
Strimla moroten och purjolöken i ca 5 cm långa smala strimlor. Försök att få dem så lika som möjligt
Stek dem i ganska rikligt med smör så de blir lite mjuka. Tar bara någon minut tills de är färdiga.