Jägarschnitzel a la cordon bleu

Schnitzel kan ju aldrig bli fel. Här kommer min variant på jägarschnitzel och cordon bleu. Denna panerade jag med panko (finns i asiatiska hyllan) då jag tycker att det blir mycket krispigare än med vanligt ströbröd. Svampstuvningen blev verkligen toppen på denna rätt, speciellt för mig som har haft lite svårt för champinjoner förut. Men efter detta aldrig mer utan.
 
Schnitzel
8 kalvfileér
12 skivor emmentalerost (osthyvlade)
4 skivor basturökt skinka
3 ägg
vetemjöl
panko
salt
peppar
smör
 
Banka ut kalvfileérna så tunnt som är möjligt utan att de går sönder.
Lägg en kalvfilé i botten sedan en skinkskiva delad på mitten så att den täcker någorlunda hela filén, sedan på med 3 ostskivor och sist på med en kalvfilé överst. Gör så med alla.
 
Lägg på 3 fat, en med mjöl, salta och peppra, en med uppvispade ägg och en med panko.
Doppa sedan schnitzlarna först i mjöl, sedan i ägg och sist i panko.
Stek dem med mycket smör på mellansvag värme, så att dem blir frasiga.
 
Gräddstuvade champinjoner
1 kg färska champinjoner
1/5-2 lökar
4 dl vispgrädde
smör
kalvfond
kikkoman soja
salt
peppar
 
Dela champinjonerna i bitar. Finhacka löken.
Stek svampen och löken i rikligt med smör och en liten skvätt soja. Häll på grädden och smaka av med kalvfond, salt och peppar. Låt koka samman till en stuvning.
 
Ugnsrostade potatisskivor
potatis
olivolja
salt
peppar
 
Skiva potatisen tunnt och lägg i en påse, häll på salt, peppar och olivolja. Blanda runt så att allt blir fördelat.
Lägg på ett bakplåtspapper i en ugnsform. Ställ in mitt i ugnen 200 grader ca 15 minuter.
 
Tillbehör
kapris
citron

Kommentera här: