Hamburgare med getost och karamelliserad lök


Denna hamburgaren är en riktig hit om man gillar getost.
 
500g blandfärs
1 ägg
kalvfond
soja
getost
3 rödlökar
lite olivolja
3 msk råsocker
3 msk balsamvinäger
bbq-sås
sallad
gurka
4 hamburgebröd
 
Börja med att göra hamburgarna. Blanda färsen med ägg, lite kalvfond, soja och salt och pepparmix.
Forma till 4 burgare och stek eller grilla dem.
 
Fortsätt sedan till getosten. Dela den i lagom stora skivor. Jag hade 3 små skivor på en burgare.
Lägg sedan skivorna i en stekpanna, lår dem bli gyllenbruna på ena sidan, ta av stekpannan ifrån plattan och låt getosten svalna. Viktigt att inte vända eller röra på getosten för då kommer den rinna ut.
 
Gör den karamelliserade rödlöken genom att först dela löken i tunna skivor. Stek den sedan i lite olivolja så att den blir mjuk och glansig. Tillsätt sockret och rör runt tills det har smält. Häll på balsamvinäger och låt det koka några minuter. Håll det sedan varmt tills det skall på hamburgaren.
 
Gå nu tillbaks till getosten och vänd dem och stek på andra sidan. Låt sedan svalna något.
 
Fyll sedan bröden med en god bbq-sås, sallad, tomat, hamburgare, getost och till sist den karamelliserade löken.
 
 
 
 
 

Kommentera här: