Smörgåstårta



Tydligen så är det ju smörgåstårtans dag idag.
Så då äntligen så lägger jag upp mitt recept som jag har haft liggandes i flera år. Brukar inte gå så jättemycket på exakt mängd ingredienser utan det är på ungefär. Lite kan man få över och lite kan man behöva lägga till.
Receptet är för väldigt många och innefattar båda tårtorna. Har för mig att jag räknade för typ 20 personer men då fick jag ändå väldigt mycket över.
7 paket bröd till smörgåstårta
Ta bort alla kanter från brödet. Lägg ett lager bröd i botten på en plåt. Till dessa tårtor 1 1/2 plåt
skink och purjoröra
450 g skinka
1/2 purjolök
600 g philadelphia
3 1/2 dl creme fraiche lätt
Blanda alla ingredienser, själv brukar jag köra det i en mixer.
Bred röran över brödet. Lägg ett nytt lager med bröd ovanpå
Leverpastejröra
750 g leverpastej
2 1/2 dl creme fraiche lätt
1 dl creme fraiche
Blanda ihop alla ingredienser till en slät röra.
Bred röran ovanpå brödet. Lägg på ett nytt lager bröd.
Cocktailröra
5 fruktcocktailsburkar (425g/st)
8 dl vispad grädde
salt
Låt frukten rinna av. Blanda med den hårt vispade grädden. Salta
Bred röran ovanpå brödet se till så att allt bli täckt.
Lägg på sista lagret med bröd.
Dekoration
6 dl creme fraiche
300 g philadelphia
2 dl majonnäs
köttbullar
räkor
dill
sallad
ost
paprika
skinka
ägg
gurka
apelsin
Blanda ihop creme fraiche, philadelphia och majonnäs. Förbered dekorationen med delning hackning m.m
Bred röran ovanpå och runt om tårtan dekorera valfritt.