Räkcheesecake

Denna härligt goda räkcheesecaken gjorde vi till midsommar.
Gjorde i två småformar, vill du ha en stor form (24 cm) så dubbla bara receptet så blir det lagom.
Gjorde i två småformar, vill du ha en stor form (24 cm) så dubbla bara receptet så blir det lagom.
Botten
125 g kavring
50 g smält smör
Mixa brödet med en stavmixer. Smält smöret. Blanda samman och lägg i en form med avtagbara kanter.
Platta till botten och ställ kallt.
Fyllning
2,5 gelatinblad
150 g philadelphiaost
50 g dessertost med pepparrot
1,5 dl creme fraiche
1 liten rödlök
1/2 burk röd stenbitsrom
ca 1/2 glasburk handskalade räkor
1 msk citronsaft
dill
gräslök
salt
peppar
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.
Blanda Philadelphia, pepparrotsost, creme fraiche och stenbitsrom i en bunke.
Finhacka rödlöken och hacka räkorna grovt. Häll i bunken.
Smaksätt med dill, gräslök, citronsaft, salt och peppar.
Ta upp gelatinbladen och krama ur dem, lägg sedan i en kastrull och smält på svag värme. Häll sedan i det i bunken och blanda noga runt.
Fördela fyllningen över kavringbottnen och ställ kallt gärna över natten. Dekorera sedan innan servering.