Björnbärstrifle

Detta recept kanske egentligen passar lite bättre sent på sommaren, men det går ju göra med både jordgubbar och hallon också.
Björnbärssylt
2 dl björnbär
1,5 msk vatten
0,75 dl socker
0,5 citron finrivet skal
Koka bären och vatten ca 5 minuter tills det blir lite mosigt, tillsätt ev lite mer vatten.
Tillsätt socker och citronskal och låt det koka ytterligare 5-10 minuter. Låt svalna helt.
Fyllning
2 dl vispgrädde
200 g philadelphiaost
1 dl socker
2 äggulor + 1 äggvita
0,5 dl björnbärspuré (mixade och passerade björnbär ca 1,5 dl bär)
6-8 Oreocookies
Vispa grädden och ställ in den i kylen.
Rör ihop Philadelphia, socker och äggulor tills det blir fluffigt.
Vispa upp äggvitan i en separat bunke.
Vänd ner grädden i philadelphiasmeten och tillsätt björnbärspurén. Vänd till sist ner äggvitan.
Garnering
Björnbär
Oreocookies
riven choklad
Hacka kakorna grovt.
Varva björnbärssylt, fyllning och kakor i ett glas. Dekorera med björnbär och riven choklad.