Surf and turf

Här kommer min variant av surf and turf. Första gången som jag provade på det och det blev lyckat trots mina sötpotatispommes frites som inte riktigt fick den konsistens som jag önskat, därav inget recept på dem
4 portioner
Vitlökssmör
100 g smör
2 pressade vitlöksklyftor
lite citronskal
oregano
salt
örtsalt trocomare
Blanda ihop alla ingredienser till vitlökssmöret och smaka av.
Rulla in i plastfolie och lägg in i kylen.
Grönsaksknyten
3 morötter
1 zucchini
minimajs
haricot verts
0,5 knippe sparris
Koka upp saltat vatten och 2 buljongtärningar.
Hyvla zucchinin med en osthyvel, dock inte det mjuka i mitten.
Stek i smör så de får lite färg, salta.
Dela grönsakerna i lagom stora bitar så att alla blir ungefär lika långa.
Koka grönsakerna i omgångar.
Först morötter och sparris 5-10 minuter.
Minimajs och haricot verts bara någon minut så de får lite smak.
Rulla in lite blandade grönsaker i zucchinibanden.
Lägg på en plåt som sedan skall in i ugnen för uppvärmning.
Kött/Kräftor
4 bitar oxfilé (eller fläskfilé)
bacon
4 kräftor
Dela köttet i lagom stora bitar. Häll lite pepparmix och salt på en bricka och rulla bitarna där i så att de får smak. Rulla sedan bacon runtom.
Stek i stekpanna tills de blir färdiga.
Ifall man vill ha lite sås till köttet så kan man hälla i ca 2 dl vatten och 2 dl rödvin och lite kalvfond i köttspadet i pannan och steka ur tills hälften återstår, häll även i lite grädde ifall man vill och smaka av.
När det återstår ca 10 minuter kvar, dela kräftorna på mitten och fyll med hälften av vitlökssmöret och ställ sedan in i ugnen 250 grader 4-5 minuter.
Lägg upp allt på tallrikar och servera med skivat vitlökssmöret och eventuell rödvinsky/sås