Dumlekaka
Provade på en dumlekaka förra helgen, jättegod. Men det behövs bara en liten bit, då den är ganska söt.
![](https://cdn2.cdnme.se/4631279/9-3/20171126_185553_5a211d0d2a6b2254e75e1ddc.jpg)
kakan
150g smör
100g mörk choklad
120g dumlekolor
4 ägg
2 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
glasyr
2 msk vispgrädde
120g dumlekolor
100g rumsvarmt smör
5 dl florsocker
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smör, dumlekolor och choklad i en kastrull på låg värme.
Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda i chokladblandningen, vaniljsocker och vetemjöl. Rör till en jämn smet.
Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda kakan längst ner i ugnen ca 25 minuter. Låt kallna i formen.
Smält ihop dumlekolor och vispgrädde på svag värme i en kastrull.
Vispa smöret fluffigt, tillsätt dumleblandningen och florsockret, rör ihop till en glasyr. Bred ut det på kakan och låt stelna i kylen. Dekorera med grädde och dumlekolor
![](https://cdn2.cdnme.se/4631279/9-3/20171125_175051_5a211f3be087c377445f3c41.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/4631279/9-3/20171125_175100_5a211efeddf2b34cec039943.jpg)