Kladdkaka med polly och färskost



Denna provade vi på i helgen. Supergod, kladdig och lite syrlighet som bröt av på ett bra sätt. Kan ju lätt bli för sött med godis i. Receptet är från början ifrån Arla men denna fick bli på det jag hade hemma.
150g smör
100g mörk choklad med havssalt
50g ljus choklad
3 ägg
150g philadelphia/färskost
2 dl rårörssocker
2 dl vetemjöl
130g polly (ljusa)
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form och strö med rårörssocker.
Smält smöret i en kastrull, hacka chokladen grovt och rör ner så att den smälter i smöret. Ställ åt sidan.
Dela ett ägg i gula och vita. Rör ihop gulan med philadelphiaosten till en len smet.
Vispa ihop sockret med äggvitan och de resterande äggen. Häll sedan i chokladsmöret. Vänd ner mjölet och pollyn.
Häll chokladsmeten i formen.
Klicka ner philadelphiaröran och rör lite ned en knivspets så att det bildas ett mönster.
Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter, den skall vara kladdig i mitten. Låt kakan svalna och servera med vispad grädde eller glass
Åh Gud vad gott!