Mustig kyckling med chili
Mustig helgrillad kyckling med chorizokorv och sting utav chili som dessutom sköter sig självt i ugnen.
Serverades med grillade rotfrukter, men glöm inte ett gott bröd som tillbehör att suga upp det sista utav såsen med.
Serverades med grillade rotfrukter, men glöm inte ett gott bröd som tillbehör att suga upp det sista utav såsen med.
1 hel färsk kyckling
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
smör
2 burkar krossade tomater
2 dl vatten
2 dl grädde
4 msk kycklingfond
1-2 tsk chili explosion
2 tsk oregano
1 tsk spiskummin
1/2 röd chili
2 msk persilja
2 lagerblad
3 msk soja
4 chorizokorvar (Härryda)
Klyfta löken och hacka vitlöken. Stek i smör så att de får lite färg. Häll över i en bunke och häll på krossade tomater, vatten, grädde och kycklingfond.
Pensla kycklingen med soja.
Blanda ihop chili explosion, oregano, spiskummin, hackad chili och persilja. Häll hälften i såsen och gnugga in resten på kycklingen.
Slanta chorizokorvarna.
Lägg kycklingen i en ugnsform, lägg i korven och lagerbladen och häll tomatblandningen runt om.
Ställ in i ugnen i 200 grader 1 1/2-2 timmar. Ös med jämna mellanrum.