Citronkladdkaka
Älskar efterrätter som är enkla att baka och inte kräver så mycket disk.
Här kommer en härligt fräsch kladdkaka med smak av citron
Hittad på tidningen hembakat.
Kakan
rivet skal av 1 citron
1-2 msk citronsaft
150g smör
3 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
Övrigt/Tillbehör
riven kokos
smör
grädde
florsocker
Sätt ugnen på 175 grader.
Riv skalet och pressa ut 1-2 msk citronsaft.
Smöra en form och bröa den med riven kokos
Smält smöret i en kastrull. Ta bort den från värmen och tillsätt resten av ingredienserna till kakan. Rör till en jämn smet.
Häll smeten i formen och ställ in i ugnen 15-20 minuter. Låt svalna och pudra med florsocker.
Servera med vispad grädde