Saffranspannacotta med björnbärskompottt och rostade valnötter
Då vi har så väldigt mycket björnbär hemma den här årstiden så blir det ett och annat björnbärsrecept som dyker upp och säkert något mer efter denna.
Men det är ju synd att inte ta tillvara på den skörd man får.
4 portioner
Björnbärskompott
250g björnbär
1 dl socker
1 msk citronjuice
Koka ihop bären med sockret och citronjuicen några minuter. Låt svalna
Lägg upp i botten av en skål.
Saffranspannacotta
2 gelatinblad
5 dl grädde
1 pkt saffran
1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
Lägg gelatinet i kallt vatten ca 5 minuter.
Koka upp grädde, saffran och socker i en kastrull.
Ta upp gelatinbladen och krama ur, lägg sedan i dem i gräddblandningen så att de smälter.
Låt svalna och tillsätt vaniljsocker.
Häll blandningen ovanpå björnbärskompotten och låt stelna i kylskåp ca 3 timmar.
Tillbehör
valnötter
björnbär
Rosta valnötterna litegrann i en stekpanna så de får lite färg, låt svalna och dekorera tillsammans med björnbären.