Varm smörgåstårta med kyckling och salami
Varm smörgåstårta är perfekt till fredagskvällen då man kommer hem från jobbet och inte orkar ställa sig vid spisen. Bara att röra ihop det man har hemma.
15 rostbrödsskivor
Skär bort kanterna och lägg 5 skivor på en plåt
Kycklingröra
100 g grillad kyckling
40 g purjolök
100 g philadelphiaost
100 g creme fraiche
50 g lagrad riven ost
Hacka kycklingen och purjolöken. Blanda i resten av ingredienserna och blanda runt.
Fördela röra på brödskivorna. Lägg på 5 skivor ovanpå.
Salamiröra
80 g pepparsalami
100 g paprika
150 g salamiost på tub
100 g creme fraiche
30 g lagrad riven ost
Hacka salamin och paprikan. Blanda i resten av ingredienserna och blanda runt.
Fördela röran på brödskivorna. Lägg på 5 skivor ovanpå.
Toppen
100 g salamiost på tub
70 g lagrad riven ost
2 tomater
Bred salamiosten på brödskivorna. Skiva tomaten och lägg ovanpå. Strö över osten.
Ställ in smörgåstårtan i ugnen 200 grader ca 20 minuter. Tills det har fått bra färg.